TÜRKİYE İLE VENEZUELA ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ  
TÜRKİYE İLE VENEZUELA ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

TÜRKİYE İLE VENEZUELA ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ile Venezuela arasında eğitim alanında iş birliğini öngören 2024-2026 Dönemi Uygulama Programı imzalandı.

Türkiye ile Venezuela Dördüncü Ortak İşbirliği Komisyonu (OİK) toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil'in katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda enerji, tarım, hayvancılık, turizm, eğitim, spor ve sağlık gibi birçok alanda iş birliği olanakları ele alındı.
 
Türkiye ile Venezuela arasında eğitim alanında iş birliğini öngören 2024-2026 Dönemi Uygulama Programı; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Venezuela Eğitim Bakanlığı Eğitim Toplulukları ve Halkla Birlik Bakan Yardımcısı Richard Alexis Delgado Gonzalez tarafından imzalandı.
 
2024-2026 Dönemi Uygulama Programı'yla iki ülke arasında ortaöğretim ile mesleki ve teknik eğitim alanlarında daha yakın iş birliği yapılması hedefleniyor. İş birliği çerçevesinde eğitimci, uzman ve akademisyen değişim programları, ortak çalışma grupları tarafından gerçekleştirilecek çevrim içi toplantılar, ortak projeler, seminerler, konferanslar gibi faaliyetlerle Türkiye ile Venezuela arasındaki eğitim ilişkilerinin artırılması amaçlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.